Рейтинги Райффайзен Банку Аваль підтверджено на найвищому рівні, — РА «Стандарт-Рейтинг» | Raiffeisen Bank Aval Рейтинги Райффайзен Банку Аваль підтверджено на найвищому рівні, — РА «Стандарт-Рейтинг» #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Рейтинги Райффайзен Банку Аваль підтверджено на найвищому рівні, — РА «Стандарт-Рейтинг» #11 | Raiffeisen Bank Aval Рейтинги Райффайзен Банку Аваль підтверджено на найвищому рівні, — РА «Стандарт-Рейтинг» #12 | Raiffeisen Bank Aval Рейтинги Райффайзен Банку Аваль підтверджено на найвищому рівні, — РА «Стандарт-Рейтинг» #13 | Raiffeisen Bank Aval Рейтинги Райффайзен Банку Аваль підтверджено на найвищому рівні, — РА «Стандарт-Рейтинг» #14 | Raiffeisen Bank Aval Рейтинги Райффайзен Банку Аваль підтверджено на найвищому рівні, — РА «Стандарт-Рейтинг» #15 | Raiffeisen Bank Aval Рейтинги Райффайзен Банку Аваль підтверджено на найвищому рівні, — РА «Стандарт-Рейтинг» #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
15 Серпня 2019

Рейтинги Райффайзен Банку Аваль підтверджено на найвищому рівні, — РА «Стандарт-Рейтинг»

Київ. 15 серпня. — Рейтинговий комітет РА «Стандарт-Рейтинг» 14 серпня ухвалив рішення про оновлення рейтингів АТ «Райффайзен Банк Аваль». Про це йдеться в повідомленні агентства.

Як і в попередні періоди, всі рейтинги банку підтверджено РА «Стандарт-Рейтинг» на високому рівні.

Довгостроковий кредитний рейтинг Райффайзен Банку Аваль за національною шкалою оновлено на тому ж рівні uaAAA, що підтверджує найвищу кредитоспроможність банку порівняно з іншими українськими позичальниками чи борговими інструментами.

Короткостроковий кредитний рейтинг банку оновлено за національною шкалою на рівні uaK1, що також свідчить про високу кредитоспроможність.

Рейтинг депозитів Райффайзен Банку Аваль, як і в попередні періоди, оновлено на рівні ua1 за шкалою РА «Стандарт-Рейтинг».

Рішення щодо оновлення рейтингів Райффайзен Банку Аваль було прийнято агентством за результатами аналізу роботи фінустанови у першому півріччі 2019 року, особливої та регулярної інформації банку як емітента цінних паперів.

У своєму повідомленні РА «Стандарт-Рейтинг» зазначає, що за шість місяців 2019 року активи Райффайзен Банку Аваль збільшилися на 3,52% до 75,891 млрд грн, грошові кошти та їх еквіваленти – на 57,14% до 16,283 млрд грн, власний капітал зменшився на 9,82% до 10,482 млрд грн, обсяг кредитів та заборгованості клієнтів – на 1,46% до 46,147 млрд грн. Кошти клієнтів показали приріст на 3,31% до 60,340 млрд грн, зобов’язання банку зросли на 6,03% до 65,409 млрд грн.

Норматив адекватності регулятивного капіталу (Н2) банку станом на кінець червня 2019 року склав 15,16%, що значно перевищує встановлений НБУ мінімальний рівень (10%).

Додається також, що за підсумками 2018 року Райффайзен Банк Аваль «продемонстрував позитивну динаміку ключових балансових показників і хороший рівень ділової активності. Це дозволяє агентству очікувати продовження зазначених тенденцій і протягом 2019 року, зважаючи на великий масштаб діяльності банку, який охоплює більш ніж 2,5 млн клієнтів через загальнонаціональну мережу, до якої станом на початок серпня 2019 року входили близько 500 відділень та 1900 банкоматів по всій території України».

Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» створено в Україні в жовтні 2010 року як дочірня структура європейської рейтингової компанії GPRC “StandardRating”. У квітні 2012 року НКЦПФР включила РА «Стандарт-Рейтинг» (Україна) до реєстру уповноважених рейтингових агентств.