Райф та Група ЄІБ розширюють підтримку малого та середнього бізнесів в Україні | Raiffeisen Bank Aval Райф та Група ЄІБ розширюють підтримку малого та середнього бізнесів в Україні #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Райф та Група ЄІБ розширюють підтримку малого та середнього бізнесів в Україні #11 | Raiffeisen Bank Aval Райф та Група ЄІБ розширюють підтримку малого та середнього бізнесів в Україні #12 | Raiffeisen Bank Aval Райф та Група ЄІБ розширюють підтримку малого та середнього бізнесів в Україні #13 | Raiffeisen Bank Aval Райф та Група ЄІБ розширюють підтримку малого та середнього бізнесів в Україні #14 | Raiffeisen Bank Aval Райф та Група ЄІБ розширюють підтримку малого та середнього бізнесів в Україні #15 | Raiffeisen Bank Aval Райф та Група ЄІБ розширюють підтримку малого та середнього бізнесів в Україні #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
18 Січня 2021

Райф та Група ЄІБ розширюють підтримку малого та середнього бізнесів в Україні

Підписано нову угоду про збільшення ліміту фінансування до 176,3 млн. євро

Райффайзен Банк Аваль, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Європейський інвестиційний фонд (ЄІФ), які разом складають Групу ЄІБ, продовжують співпрацю з фінансування нових проєктів в Україні.

Це стало можливим завдяки підписанню нової угоди про надання гарантії Райфу щодо підтримки кредитування підприємств малого та середнього бізнесу (МСП) в Україні зі збільшенням ліміту до 176,3 млн євро в рамках ініціативи ЄС EU4Business (“ЄС для бізнесу”).

Попередній ліміт становив 69 млн.євро та був повністю використаний українським банком для підтримки клієнтів.

Фінансування, надане Групою ЄІБ, розширює фінансування українських підприємств – представників малого та середнього бізнесу, даючи гарантію в розмірі 70% за кожну позику, таким чином збільшуючи обсяги кредитування на вигідних умовах, включаючи зниження вимог до застави. Зрештою, це сприяє збільшенню кількості робочих місць та створенню нових можливостей для бізнесу в Україні.

Гарантійний механізм фінансується Європейським Союзом через Інвестиційний фонд сусідства в рамках ініціативи EU4Business (“ЄС для бізнесу”).

Група ЄІБ об'єднує зусилля із Європейським Союзом для посилення економічного розвитку в країнах, які підписали Угоду про асоціацію з ЄС, а саме Грузії, Молдові та Україні, шляхом надання фінансової та технічної підтримки, спрямованої на МСП у цих трьох країнах. ЄС підтримує розвиток приватного сектору в країнах Східного партнерства завдяки своїй ініціативі EU4Business, покращуючи доступ до фінансування МСП та консультуючи місцевий бізнес.


Довідкова інформація:

Про Райффайзен Банк Аваль:

Райффайзен Банк Аваль – один із провідних банків в Україні, що налічує 450 філій та 2,5 мільйон клієнтів. Банк приділяє велику увагу корпоративному та МСП кредитуванню і пропонує широкий спектр кредитних продуктів, що включають інвестиційні позики, оборотний капітал та банківські гарантії. Банк також активно працює з суб'єктами сільського господарства, оскільки цей сектор є важливим в Україні та ключовим пріоритетом для ініціативи EU4Business.

Про ЄІБ:

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) є довгостроковою кредитною установою Європейського Союзу, що належить його державам-членам. Він надає довгострокове фінансування для надійних інвестицій, щоб сприяти досягненню цілей політики ЄС.

Про ЄІБ в Україні:

ЄІБ фінансує проєкти в Україні на основі мандату ЄС про зовнішнє кредитування. Це забезпечує ЄІБ гарантію, що покривається з бюджету ЄС для проєктів, які становлять значний інтерес для ЄС та його східних сусідів. ЄІБ співпрацює з Україною із 2007 року. Банк ЄС прагне підтримувати Україну та допомагати створити умови, необхідні для досягнення економічної стабільності. Україна була основною країною-реципієнтом підтримки ЄІБ у Східному сусідстві, на неї припадало приблизно 50% кредитної діяльності ЄІБ. Як одна з ключових міжнародних фінансових установ (МФІ) в Україні, ЄІБ зосереджується на розвитку соціальної та економічної інфраструктури, транспорту та зв'язку, місцевого приватного сектору, енергоефективності, діях з покращення клімату та інноваціях. Банк підтримує приватний сектор насамперед шляхом фінансового посередництва, а також шляхом надання прямих позик обраним великим компаніям. Примітно, що ЄІБ був першим МФУ, який надав місцевому банку довгострокове фінансування у місцевій валюті на підтримку українських малих та середніх підприємств (МСП).

Про ЄІФ:

Європейський інвестиційний фонд (ЄІФ) входить до групи Європейського інвестиційного банку. Його головною місією є підтримка європейського мікро, малого та середнього бізнесів, допомагаючи їм отримати доступ до фінансування. ЄІФ розробляє венчурний та зростаючий капітал, гарантії та інструменти мікрофінансування, які націлені на цей сегмент ринку. Таким чином ЄІФ сприяє досягненню цілей ЄС на підтримку інновацій, досліджень та розробок, підприємництва та зайнятості.

Про EU4Business:

EU4Business – ініціатива ЄС, яка допомагає МСП у шести країнах Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна) реалізувати свій потенціал та стимулювати економічне зростання. Підтримка проєкту EU4Business надається ЄІБ разом із іншими організаціями за межами ЄС, зокрема Європейським банком із реконструкції та розвитку. Діяльність ЄС з підтримки МСП у країнах Східного партнерства, є частиною ініціативи EU4Business. Додаткова інформація за посиланням: www.EU4Business.eu