Райффайзен Банк Інтернаціональ опублікував «Атлас фінтех-індустрії у ЦСЄ» | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Інтернаціональ опублікував «Атлас фінтех-індустрії у ЦСЄ» #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
Райффайзен Банк Інтернаціональ опублікував «Атлас фінтех-індустрії у ЦСЄ» #11 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Інтернаціональ опублікував «Атлас фінтех-індустрії у ЦСЄ» #12 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Інтернаціональ опублікував «Атлас фінтех-індустрії у ЦСЄ» #13 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Інтернаціональ опублікував «Атлас фінтех-індустрії у ЦСЄ» #14 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Інтернаціональ опублікував «Атлас фінтех-індустрії у ЦСЄ» #15 | Raiffeisen Bank Aval Райффайзен Банк Інтернаціональ опублікував «Атлас фінтех-індустрії у ЦСЄ» #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
26 Квітня 2019

Райффайзен Банк Інтернаціональ опублікував «Атлас фінтех-індустрії у ЦСЄ»

Відень. 25 квітня.

  • Детальний аналіз фінтех-екосистем у ЦСЄ
  • Огляд найважливіших фінтехів та найбільших інвесторів
  • Безкоштовне завантаження з  www.fintechatlas.com

Райффайзен Банк Інтернаціональ (РБІ) сьогодні опублікував свій «Атлас фінтех-індустрії у ЦСЄ»  (CEE Fintech Atlas). Уперше це видання забезпечує детальний аналіз 19 фінтех-екосистем  у Центральній та Східній Європі.  Атлас містить огляд екосистем за їхнім розміром та ідентифікує найбільші фінтех-компанії в регіоні, а також їхніх найважливіших інвесторів. Крім того, в експертних матеріалах відображено характеристики таких систем у різних країнах.  Атлас можна безкоштовно завантажити з www.fintechatlas.com

Під час презентації атласу керівник напряму фінтех-партнерства в РБІ Максиміліан Шаусбергер (Maximilian Schausberger) наголосив на потенціалі Центральної та Східної Європи для розвитку  фінтех-проектів: «Це – ринок, який має 200 млн клієнтів класичних банків та 150  млн клієнтів, що користуються діджитал-банкінгом. А всього через кілька років у регіоні буде вже 170 млн діджитал-клієнтів. РБІ вбачає свою місію в тому, щоб наводити мости між Західною Європою та ЦСЄ і хотів би також відіграти таку роль у діджитал-трансформації банківського бізнесу у ЦСЄ». 

Реалізовуючи свою програму фінтех-партнерства Elevator Lab, РБІ виступає важливим промоутером фінтех-екосистем у ЦСЄ.  «Протягом останніх років завдяки Elevator Lab ми створили велику базу знань, яка знайшла відображення в цьому атласі», – зазначив Шаусбергер. 

На цей час у ЦСЄ існують близько 1100 фінтехів. На них припадає майже 5% усіх європейських інвестицій у фінтех-напрямок. Середньорічні темпи зростання капіталовкладень у цю сферу за останні два роки становили близько 13%. Частка раундів фінансування серій A та B значно збільшилася, що свідчить про зростаючу зрілість фінтехів у Центральній та Східній Європі.  У  2017 році на фінансування серії A і B припадало 45% загальних капіталовкладень. У 2018 році ця частка зросла до 75%. Три найбільших фінтех-хаби за сукупним обсягом фінансування – це Росія, Чеська Республіка та Польща.

«Наразі існує 9 інноваційних хабів та 5 регулятивних пісочниць у Центральній та Східній Європі, значно більше, ніж у Західній Європі. Чимало урядів країн та регуляторів вживають інтенсивних заходів для сприяння розвитку фінтех-екосистем, які принесуть свої плоди у найближчі роки», – додав Шаусбергер.  


Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ (РБІ) вважає Австрію, де він є провідним корпоративним та інвестиційним банком, і країни Центральної і Східної Європи (ЦСЄ) своїм внутрішнім ринком. На 13 ринках у цьому регіоні працюють дочірні банки РБІ. Крім того, Група охоплює низку компаній, які надають інші фінансові послуги, наприклад, у сферах лізингу, управління активами, придбання та поглинань бізнесу.

Майже 47 тис. працівників банку обслуговують 16,1 млн клієнтів у понад  2100 відділеннях, більшість із яких розташовані у ЦСЄ.

Акції РБІ котируються на Віденській фондовій біржі. Австрійські регіональні банки Райффайзен володіють майже 58,8% акцій. Решта акцій знаходиться у вільному обігу. У складі австрійської банківської Групи Райффайзен (Raiffeisen Banking Group) РБІ слугує центральною установою для регіональних банків Райффайзен та інших афілійованих кредитних установ.

Для отримання детальнішої інформації звертайтеся, будь ласка, до Інгрід Кренн-Діц (Ingrid Krenn-Ditz, +43-1-71 707-6055, [email protected]) або Крістофа Данца (Christof Danz, +43-1-71 707-1930, [email protected])

http://www.rbinternational.com