РБІ звітує про консолідований прибуток 226 млн євро за I кв. 2019 року | Raiffeisen Bank Aval РБІ звітує про консолідований прибуток 226 млн євро за I кв. 2019 року #2 | Raiffeisen Bank Aval
Новий зручний застосунок MyRaif
Завантажити Завантажити
Увійти Перекази та Платежі
РБІ звітує про консолідований прибуток 226 млн євро за I кв. 2019 року #11 | Raiffeisen Bank Aval РБІ звітує про консолідований прибуток 226 млн євро за I кв. 2019 року #12 | Raiffeisen Bank Aval РБІ звітує про консолідований прибуток 226 млн євро за I кв. 2019 року #13 | Raiffeisen Bank Aval РБІ звітує про консолідований прибуток 226 млн євро за I кв. 2019 року #14 | Raiffeisen Bank Aval РБІ звітує про консолідований прибуток 226 млн євро за I кв. 2019 року #15 | Raiffeisen Bank Aval РБІ звітує про консолідований прибуток 226 млн євро за I кв. 2019 року #16 | Raiffeisen Bank Aval
Ukr
15 Травня 2019

РБІ звітує про консолідований прибуток 226 млн євро за I кв. 2019 року

Відень. 15 травня. —

  • Консолідований прибуток становить 226 млн євро; на нього вплинула, головним чином, зміна витрат на ризики в сумі 92 млн євро після чистого розформування резервів у першому кварталі минулого року, негативні результати оцінки інструментів хеджування та продаж основного банківського бізнесу в Польщі 
  • Чистий відсотковий дохід на рівні 825 млн євро залишається стабільним у річному вимірі. Не враховуючи Польщі, чистий відсотковий дохід у річному вимірі покращився приблизно на 8% 
  • Кредити клієнтам зросли на 6% з початку року
  • Чиста відсоткова маржа знизилася на 10 базисних пунктів до 2,43% порівняно з минулим кварталом у зв’язку з жорсткішою грошово-кредитною політикою в Росії та вищою часткою короткострокового бізнесу з нижчою маржею в Центральному офісі 
  • Витрати на ризики досі дуже низькі та становлять 9 млн євро (коефіцієнт резервування становить 4 базисні пункти), проте було менше розформувань резервів та повернення заборгованості, ніж минулого року
  • Коефіцієнт непрацюючої заборгованості покращився до 2,5% 
  • Коефіцієнт базового капіталу першого рівня покращився до 13,6% (на повній основі), враховуючи результати з початку року 

Райффайзен Банк Інтернаціональ (РБІ) отримав консолідований прибуток 226 млн євро в першому кварталі 2019 року, операційний результат становив 465 млн євро.

«Динаміка зростання обсягу кредитів та чистого відсоткового доходу є позитивною. Перший квартал 2019 року можна порівняти з аналогічним періодом минулого року лише певною мірою, у зв’язку з різноманітними одноразовими чинниками. Я очікую, що РБІ досягне хорошого результату бізнесу також у 2019 році. У нас є міцна база капіталу, що дозволяє нам дедалі зростати», — зауважив Голова Правління РБІ Йоганн Штробль.

Незважаючи на продаж основного банківського бізнесу в Польщі, загалом чистий відсотковий дохід у річному вимірі знизився лише неістотно, на 4 млн євро, до 825 млн євро. Якщо не враховувати вищезгаданий продаж, зростання чистого відсоткового доходу становило б приблизно 8%. Чиста відсоткова маржа знизилася на 7 базисних пунктів до 2,43%, що головним чином було спричинено зростанням низькомаржинального бізнесу в Центральному офісі та негативною динамікою маржі в Росії та Білорусі.

Загальні адміністративні витрати в річному вимірі знизилися на 16 млн євро до 724 млн євро. Співвідношення витрат та доходів підвищилося на 3,6 п.п., головним чином через оцінку інструментів хеджування, на 60,9 п.п.

Помірний рівень збитків від знецінення фінансових активів

Рівень збитків від знецінення фінансових активів у звітному періоді був помірним та становив 9 млн євро, порівняно з чистим розформуванням резервів під збитки за кредитами в сумі 83 млн євро в аналогічний період минулого року – зокрема, завдяки надходженню коштів та поверненню заборгованості.

Коефіцієнт непрацюючої заборгованості залишався відносно стабільним, знизившись на 0,1 п.п. до 2,5 п.п. з початку року. Коефіцієнт покриття непрацюючих кредитів на рівні 58,4 п.п. також залишився практично незмінним.

Загальний коефіцієнт капіталу (на повній основі) становить 18%

Загальний коефіцієнт капіталу першого рівня (на повній основі) становив 13,4%, коефіцієнт капіталу першого рівня  (на повній основі) становив 14,9%, а загальний коефіцієнт капіталу (на повній основі) становив 18%. Усі коефіцієнти залишилися по суті незмінними з кінця 2018 року. Ці коефіцієнти капіталу, включно з проміжним прибутком першого кварталу, є приблизно на 18 базисних пунктів вищими, ніж представлені коефіцієнти.

* * * 

Доступ до онлайн-версії квартального звіту англійською мовою — за лінком http://qr012019.rbinternational.com, німецькою — http://zb012019.rbinternational.com.

* * *

Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ (РБІ) вважає Австрію, де він є провідним корпоративним та інвестиційним банком, і країни Центральної і Східної Європи (ЦСЄ) своїм внутрішнім ринком. На 13 ринках у цьому регіоні працюють дочірні банки РБІ. Крім того, Група охоплює низку компаній, які надають інші фінансові послуги, наприклад, у сферах лізингу, управління активами, придбання та поглинань бізнесу.

Майже 47 тис. працівників банку обслуговують 16,3 млн клієнтів у понад 2100 відділеннях, більшість із яких розташовані у ЦСЄ.

Акції РБІ котируються на Віденській фондовій біржі. Австрійські регіональні банки Райффайзен володіють майже 58,8% акцій. Решта акцій знаходиться у вільному обігу. У складі австрійської банківської Групи Райффайзен (Raiffeisen Banking Group) РБІ слугує центральною установою для регіональних банків Райффайзен та інших афілійованих кредитних установ.

Для отримання детальнішої інформації звертайтеся, будь ласка, до Інгрід Кренн-Діц (Ingrid Krenn-Ditz, +43-1-71 707-6055, [email protected]) або Крістофа Данца (Christof Danz, +43-1-71 707-1930, [email protected])

http://www.rbinternational.com